Onderweg naar Tossa de Mar!

En we zijn vertrokken!

Vandaag is het alweer 8 dagen geleden dat we zijn vertrokken uit België!
Vrijdag 6 Juli om 6.30 uur op weg naar onze eerste bestemming Frankrijk, de reis voorloopt sneller als verwacht. In Luxemburg wat vertraging door werkzaamheden en in Lyon vertraging door het vele verkeer, maar we sluiten netjes aan geen probleem we zijn tenslotte op vakantie! Tijdens onze reis nemen we de nodige stops om te wisselen van stuur, tanken, kop kofiie en een gezellige picknick onder een heerlijke schaduwrijke boom. De overnachting die we in onze gedachten gepland hadden laten we aan ons voorbij gaan, het is nog veels te vroeg om te stoppen. We rijden door tot aan Aigues-Mortes en zoeken een hotel. Hotel geen probleem, kamer voor 3 personen zowat gelegen in het centrum, geen overbodige luxe maar netjes en een zeer vriendelijk onthaal door een intens gebruinde madam. In de avond vertoeven we op een gezellig terrasje met uiteraard een tv-scherm want de voetbalwedstrijd van België, mogen we niet missen. 

Zaterdag, vroeg uit de veren voor een ontbijt en daarna op verkenning. We verkennen het middeleeuws dorpje van Aigues-Mortes, wat een imposante vestiging, inmens groot met een omtrek van maar liefst 1.6 kilometer aan stadsmuur. Wat is hier een werk verzet door mens en dier, de gebruikte stenen komen van 50 kilometer ver en zijn over het water vervoerd,  dit d.m.v een schuit en trekpaarden. Binnen de stadsmuur bevindt zich een gezellig dorpje met leuke huisjes, gezelllige terrasjes, winkeltjes en een tal van restaurantjes. Dit was al zeker al de moeite waard. 

Daarna vertrekken we naar de zoutmeren 2 kilometer verderop, kopen kaartjes voor het treintje (we zijn tenslotte toerist) en laten ons op een makkelijke manier vervoeren door de adembenemende vergezichten van deze meren, hoge bergen met zout en een klein museum. De gids geeft ons de nodige uitleg over de zoutwinning van begin tot eind. Wat een prachtige meren met een schakering van kleuren, ook hier waren we weer onder de indruk. Ook deze uitstap was zeer de moeite. Het is ook mogelijk om fietsen te huren en zo de meren te ontdekken.

We vertrekken rond de klok van 13.00 uur naar de volgende bestemming 210 kilometer verderop ligt het schilderachtig dorpje Collioure, met een mooie geschiedenis. In het begin van de 20e eeuw een ontmoetingsplaats van de kunstschilders zoals; Matisse en Picasso. Al jaren zeg ik, hier wil ik nog een keer naar toe, nou vandaag is het zover. We komen aanrijden en ben direkt onder de indruk, dit is mijn ding,  maar helaas dit is van korte duur, wat een drukte, een mierenhoop van mensen, auto’s, geen parkeerplaats, geen hotel, chaos, nee dit is niet wat ik zoek deze plaats zullen we in het voor of naseizoen gaan bezoeken. Jammer, heb hier echt wel naar uitgekeken. We gaan op zoek naar een hotel voor de de overnachting dan maar niet in een romantisch dorpje, geen dorpje met zo’n mooie historie het wordt Bayuls sur Mer. Prima hotel ook wel een mooi uitzicht en goed geslapen, in de ochtend ons ontbijtje en dan richting Spanje, nog maar een paar honderd kilometer en we zijn er. 

We kiezen voor de mooie route langs de kust richting Tossa de Mar, en om 12.00 uur zegt de vriendelijke dame van onze navigatie “U heeft Uw bestemming bereikt”. We zijn 2 uur te vroeg kamer is nog niet klaar maar dat mag de pret niet drukken. We kiezen wederom een terras en proosten op een mooie vakantie! Kijk rustig om me heen en geniet van het mooie weer het uitzicht en laat het inmens grootte hotel even op me inwerken. Meestal kiezen we voor een klein hotelletje maar dit is andere koek even wennen hoor! Maar eerlijk is eerlijk alles ziet er piekfijn uit, nette verzorgde kamers, vriendelijk personeel dus niet zeuren dat het restaurant op een kantine lijkt, echt niet mijn ding.

Mijn volgende verslag gaat verder over onze vakantie in Tossa de Mar

Liefs Marlies