Tossa de Mar!

Het was geweldig!

Inmiddels 4 weken terug van onze fijne vakantie in Tossa de Mar en volop aan het werk. Wat is de vakantie voorbij gevolgen en wat hebben we genoten in Spanje, van het mooie weer, heerlijke strand, fijn hotel en het gezellige dorpje! Het weer was perfect niet te warm, gemiddeld zo'n 30 graden en een heerlijk zeebriesje. De eerste paar dagen van onze vakantie hebben we niet veel ondernomen, lekker luieren aan het strand en zwembad, op zijn tijd een hapje en een drankje en genieten van de rust. We kunnen niet te lang stilzitten dus gaan we op verkenning, in de ochtend als het nog niet te warm is wandelen we naar het oude centrum van Tossa, een mooi en gezellig dorpje met oude wit geschilderde pandjes, leuke straatjes, winkeltjes en gezellige terrasjes. We bekijken Tossa op verschillende dagen want zodra het kwik oploopt vertrekken we naar het water en genieten van de zee. Uiteraard wil de zoon ook wat aktie en regelen we voor hem een jetski zodat hij zich heerlijk op het water kan uitleven. De ruige kust van de Costa Brava is prachtig dus besluiten we een klein deel van de Camino de Ronda, te wandelen wat is dit mooi en wat een uitzicht maar ongelofelijk zwaar voor een ongetrainde wandelaar. Zodra ik meer tijd heb en meer kan trainen wil ik deze route toch wel helemaal lopen, adembenemend! Vorig jaar in Sant Feliu de Guixols, voor de eerste keer gaan diepzee duiken dus dit jaar laat ik dit niet voorbij gaan, niet te pakken onder water ontdek je een hele andere wereld, de rust, helemaal zen, alleen mijn oren zijn iets minder enthousiast nog steeds een beetje doof. Na twee weken verblijf is het helaas tijd om te vertrekken, time flies, maar we houden op de terugweg nog even halt in L'Escala, bezoeken we onze dochter haar vriend en schoonfamilie, ook hier was het genieten met heel veel warmte en gezelligheid. Tijdens ons bezoek geeft ze ons ook nog een mededeling, hierover meer in mijn volgende blog. Na de overnachting vertrekken we richting België en weer hebben we geluk met het verkeer onze laatste stop is in Langres en is het echt gedaan.

De vakantie is voorbij! 

Liefs, Marlies