Loslaten!

En dan is het zover!

Het zat er al een tijdje aan te komen maar als het dan een feit is, is het toch verdomde zwaar.Je dochter wordt zelfstandig elke dag een beetje meer, op stap, vriendjes, alleen op vakantie, haalt haar diploma, rijbewijs en zo langzaam aan neemt ze steeds meer afstand. 22 jaar geleden na een zware en spannende bevalling is daar dan ons eerste kindje een meisje, uiteraard zijn wij de trotse ouders van het allermooiste meisje van de hele wereld (was ook een mooie baby). De eerste maanden zijn zwaar, zelf nog niet helemaal bekomen van de bevalling, jezelf aanpassen aan een nieuw ritme en dan een baby die zowat de hele dag huilt. Maar dit  gaat gelukkig allemaal voorbij en ze ontwikkelt zich snel en wordt steeds vrolijker. Je leeft je leven en voor dat je het weet komen de nieuwe spannende momenten, zowel voor mij als voor je kind, opvang, kleuterschool, lagere school, middelbare school enz. Het is ongelofelijk hoe snel dit allemaal gaat, het is als de dag van gisteren pff. Zo langzaam aan veranderd en ontwikkelt ze van een irritante puber tot een zelfstandige ondernemende dochter. Met een auto onder haar gat is ze zo vrij als een vogel en gaan haar dan ook steeds minder vaak zien. Ze fladdert rond en ontdekt de wereld steeds een beetje meer, ontmoet nieuwe vrienden en zo ook haar nieuwe liefde, eerlijk is eerlijk het is een spontane kerel, dus schat ga ervoor! Zo af en toe hoor je wel iets over samenwonen en naar een huisje kijken maar het lijkt allemaal nog zo ver weg, mooi niet het is daar voordat je het verwacht. Ja, hoor onze kleine huilbaby gaat samenwonen niet in ons dorp maar ook nog een eens 45 kilometer verder op. Snel even binnen wippen voor een kop kofie zit er dus niet in (ziet ze misschien ook helemaal niet zitten).

Toen ik hoorde dat het zover was moest ik toch wel slikken en nu nog en uiteraard ook de nodige tranen op dat gebied ben ik een echte muts. Maar zoals ze zeggen, “ er komt een moment dat je je kinderen moet loslaten” nou dit moment is voor mij aangebroken. 

Lieve schat, heel veel geluk in jullie mooie gezellige huis en een hele mooie toekomst samen!

Liefs, Mama xxx