Bodega in de kijker!

Bodega in de kijker!

Zoals de meesten van jullie weten kan ik genieten van een heerlijk glas wijn, dit heeft uiteraard ook met mijn werk te maken. Naast mijn job als gastvrouw, rust ook de zware taak op mij om heerlijke wijnen te selecteren voor de wijnkaart van het restaurant. Afgelopen week heb ik heel wat flessen voorbij zien komen en vandaag wil ik een Bodega, namelijk Bodega Mustiguillo, nader toelichten. In 1995 richtte de familie Sarrion, Bodega Mustiguillo op Toni Sarrion, oenoloog en de zoon van wil van Tierra el Terrerazo een vrij onbekende appellatie in de Spaanse Levante streek een succes maken en een ding is zeker dat is Toni, gelukt. Misschien zegt Utiel-Requena, u als iets meer, hier komen meestal wijnen van iets mindere kwaliteit vandaan. Toni besliste daarom destijds dan ook om zich buiten Utiel-Requena, te vestigen dit om zich te onderscheiden van de andere Bobal, wijnen. In het jaar 2000 komen zijn eerste wijnen op de markt en deze zijn niet mis, hij blijft verfijnen en het eindresultaat is werkelijk verbluffend. Hij heeft de Bobal en nu ook de Merseguera druif weer volledig op de kaart gezet. Bodega Mustiguillo heeft zijn eigen appellatie status allereerst de D.O. Vinos de Pago (wijnen van een bepaald domein) en later ontvangen zij de appellatie D.O.P. Tierra de Terrerazo, een kroon op zijn werk.

Natuurlijk willen jullie graag meer weten over de wijnen nou hier ga ik dan;

Mestizaje 2017, Wit, druiven: Merseguera, Macabeu, Malvasia en Viognier. In de neus een mooi open geurenpallet, floraal en meloen. Smaak is levendig, fris en delicaat.

Finca Calvestra 2015, Wit, druif: 100% Merseguera. De neus is subliem exotisch en kruidig maar mooi in balans. Smaak is stevig, vol, lange afdronk en mooie zuren.

Mestizaje 2016, Rood, druiven: Bobal, Tempranillo, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. In de neus aroma’s van rood fruit. De smaak is stevig, vol, vlezig en heerlijke sappige tannines.

Finca Terrerazo 2015, Rood, druif: 100% Bobal. 18 maanden houtlagering. De neus is geweldig, rijke geuren van rood fruit en een heerlijke kruidige toets. De smaak is vol in de aanzet maar zo perfect in balans. Super!

De volgende wijn was gewoon een eer om daar van te mogen proeven, hier zullen we nog even op moeten wachten. Naar het schijnt zullen er maar 60 flessen naar België komen. Whow, wat een geuren en aroma’s deze wijn is echt magnifiek een bom.

Quincha Corral 2016, Rood, druif 100% Bobal. De neus is subliem warme aroma’s van rood fruit. Smaak is zacht, rijk, vol en een geweldige afdronk.

Alles samengevat de familie Mustiguillo, vaart hun eigen koers, maakt heerlijke wijnen op een eigen appellatie en heeft daarnaast ook respect voor de natuur al hun wijnen zijn Biologisch, absoluut een meerwaarde.

Als er nog vragen zijn over de wijnen of als ik je verder kan helpen laat me dit maar weten.

Liefs, Marlies xxx